Massages en behandelingen

Kennismaking

Bij je eerste bezoek aan mijn praktijk in Asten bespreken we wat jouw wensen en mijn mogelijkheden zijn. Tijdens het kennismakingsgesprek (anamnese) wil ik iets meer van je te weten komen zodat ik een massage op maat en naar jouw verwachting kan geven. Belangrijk is dat ik weet of je lichamelijke klachten of wensen hebt, zodat ik daar rekening mee kan houden. Als je een huidallergie hebt, kan ik een neutrale olie of crème gebruiken. Tevens hoor ik graag van je welk werk je doet, wat je hobby's zijn, of je een sport beoefend en/of medicijnen gebruikt. Veel klachten zijn immers werk, hobby- of sportgerelateerd. Ook een evt blootdrempel wordt besproken. Zo krijg ik een zo goed mogelijk beeld van je. Immers; niets persoonlijker dan een massage! Dit kennismakingsgesprek gaat standaard vooraf aan je eerste massage (en gaat uiteraard niet van je massagetijd af). Je gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt!

Handmassage bij Massagepraktijk Atteveld

Handmassage

Onze handen worden wel eens de spiegels van de ziel genoemd. Met je handen pak je aan, hou je vast, maken we contact en verzetten we bergen werk. Vandaar ook dat je handen wat extra aandacht verdienen. Of je nu veel achter de computer zit, mensen verzorgt, buiten werkt of autorijdt, je handen gebruik je de hele dag intensief.

In de reguliere massages neem ik de handen altijd even mee, maar voor degenen die wat meer aandacht voor hun handen willen bied ik nu een speciale hand- en onderarm- massage aan. Met gebruik van o.a. drukpunttechnieken uit de Shiatsu stimuleer ik de energiebanen en kunnen afvalstoffen maximaal afgevoerd worden. Ook de polsgewrichten krijgen hierbij uitgebreid aandacht. Met gebruik van Geitenboterlotion (i.p.v. olie) voor extra verzorging van de huid, voelen je handen na afloop soepel en niet vet aan. De lotion trekt gelijk diep in de huid en heeft een neutrale geur. Deze massage duurt 30 minuten en is geschikt voor mannen en vrouwen. Deze massage kan ook aanvullend aan een andere massage gegeven worden. Bij reservering kun je me dit van te voren laten weten.

Anti-Stressmassage bij Massagepraktijk Atteveld

Anti-Stressmassage

De Anti-stressmassage is een ontspannende massage van het hele lichaam in circa 80 minuten.
Ik masseer je met respectvolle aandacht. Tijdens deze massage hoor je een zachte, rustgevende achtergrondmuziek. Je ligt comfortabel en hebt de tijd om helemaal tot jezelf te komen. Bij de Anti-stressmassage ligt de nadruk op langzame, lange en diepgaande strijkingen van de huid en van de onderliggende spieren. Warme olie helpt om de soepele glijdende bewegingen te verkrijgen, terwijl de etherische olie met geur naar keuze een kalmerende werking bevordert.
Grote bewegingen verbinden de verschillende delen van je lichaam en benadrukken de samenhang ervan als geheel. Dmv "Pulsing" wordt de behandeling van ieder lichaamsdeel afgerond. Je voelt de spanning wegebben. Na de massage wordt je huid drooggewreven en word je warm toegedekt. Je krijgt tijd en ruimte om deze totaalindruk even te laten bezinken. (ook als 100 minuten mogelijk)

Mixmassage bij Massagepraktijk Atteveld

Mixmassage

Veel cliënten die de mixmassage inmiddels ervaren hebben, kiezen hier steeds weer voor. Deze mixmassage is een ideale combinatie van een sport- en ontspanningsmassage, afgestemd op je persoonlijke wensen. Het resultaat is een heerlijk gevoel van extra energie en een diepe, langdurige ontspanning. De mixmassage duurt circa 80 minuten. (is ook  als 100 minuten mogelijk)

Oosterse RNS Massage bij Massagepraktijk Atteveld

Oosterse RNS Massage

De Oosterse rug-,nek- en schoudermassage vindt zijn traditie in de Aziatische landen. Massages en Tai Chi -oefeningen zijn daar een vast onderdeel van de dagelijkse rituelen. Een Oosterse rug-, nek- en schoudermassage is een massage dmv strijkingen met daarna knedingen, drukpunten en rekkingen van de gewrichten en spieren. Hierdoor voel je je weer heerlijk ontspannen. Deze massage is bij uitstek geschikt voor mensen die veel achter de computer zitten en daardoor nek- en schouderklachten hebben, (vastzittende spieren of RSI-klachten) of veel autorijden. (onderrug/bekkenrand) Deze Oosterse rug-, nek- en schoudermassage kan ik ook inpassen in een totale Sport- of Mixmassage van 80, 100 en 120 minuten. Deze massage eindig ik met een unieke rugstretching.

Massagecadeaubon van Massagepraktijk Atteveld

Massagecadeaubon

Geef eens een massage cadeau! Een persoonlijker cadeau is niet denkbaar. Leuk en origineel om te geven en nóg leuker om te krijgen. Deze mooie cadeaubon is te koop voor iedere massage en behandeling en in iedere prijsklasse! De prijs van de massage / behandeling is ook de prijs voor de cadeaubon. In overleg bepalen we naar wens (of indien er klachten zijn) welke massage het beste past. Je ontvangt deze mooie Massagecadeaubon in een feestelijke blauwe enveloppe. Deze wordt in een neutrale enveloppe (na contante betaling of betaling via een Betaalverzoek op je mobiel)  gratis naar naar jouw adres of het gewenste adres van de ontvanger/ster  gestuurd. Ook kun je de cadeaubon na afspraak zelf even ophalen.

De massagecadeaubon van Massagepraktijk Atteveld is te bestellen via 06 - 471 52 324 of massageatteveld@cs.com

Massages tegen groeipijnen bij Massagepraktijk Atteveld

Massages tegen groeipijnen

Wanneer je last hebt van sterke groeimomenten in een korte tijd en je daar pijn van ondervindt, dan is massage hét middel om ontspanning terug te vinden in je lichaam.  Deze groeispurts heb je schoksgewijs tussen je 12e en je 18e levensjaar. Maar ook daarvoor kunnen deze spurts al plaatsvinden. Pas rond je 22e is je lichaam volledig volgroeid.  Deze pijnen manifesteren zich altijd op rustmomenten (dus wanneer je eens languit op de bank zit / ligt of wanneer je gaat slapen) Overdag ben je dusdanig actief, dat je hiervan weinig tot geen hinder van ondervindt.

Tijdens deze massage worden je spieren in ontspanning opgerekt waardoor ze zich beter en sneller aan hun nieuwe lengte kunnen aanpassen. Hierdoor heb je aanzienlijk minder pijn. Je zit daarna letterlijk lekkerder in je vel, en bent je bewuster van je lichaam.   

Cupping bij Massagepraktijk Atteveld

Cupping therapie

Cupping therapie (ook wel; Schröpfen genoemd) is een vacuüm-massagetechniek. Het geeft een ontspannend en vitaliserend effect. Het masseren met de glazen cups over de huid levert een bijzondere ervaring op. Deze behandeling kan gevoelig zijn. De rode strepen en soms paarse plekken op de huid na afloop zijn niet gevaarlijk en verdwijnen na enkele dagen vanzelf.

Het lichaam wordt eerst met olie met de hand gemasseerd. Dan worden de glazen cups vacuüm gezogen op de huid. Daarna worden deze cups over de lengte van de spier al strijkend over de huid bewogen totdat de huid lichtrood van kleur is en de spier ontspannen aanvoelt. Deze methode versterkt de doorbloeding van huid, bindweefsel en spieren en zorgt ervoor dat de afvalstoffen versneld het lichaam verlaten.

Deze techniek kan worden gezien als een stevige bindweefselmassage.

Swiss Bal

Met oefeningen op de Swiss Bal kun je je buik-, bil- en rugspieren sterker maken. Door sterkere buikspieren kun je je onderrugspieren ontlasten. En met specifieke rugspieroefeningen maak je deze juist sterker. Ideaal voor diegenen met altijd een vaag pijngevoel in de onderrug of erger. Past perfect in een combinatie met een Rug-,  nek en schoudermassage.

Dorntherapie bij Massagepraktijk Atteveld

Dorntherapie

De Dorntherapie is ontwikkeld door Dieter Dorn uit Duitsland. Dit is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Deze gaat uit van een correctie in de gewrichten of de wervelkolom. Door het lichaamsdeel in beweging te corrigeren is deze methode uiterst doeltreffend en volstrekt pijnloos. Een beenlengte-verschil wordt door deze methode op eenvoudige en pijnloze wijze opgeheven waardoor bv hoofdpijn, nekklachten, lage rugpijn, heupklachten, kniepijnen en/of voetproblemen verdwijnen. Ook darm- en blaasproblemen en nekklachten kunnen veroorzaakt worden door een bekkenscheefstand, veelal voort-komend uit een beenlengteverschil. Een beenlengte- verschil komt bij heel veel mensen voor, vaak zonder dat zij zichzelf hiervan bewust zijn.  De veelgekozen oplossing dmv een verhoging in de schoen (zooltje of hakverhoging) houdt deze bekkenscheefstand juist in stand. Een of meerdere behandelingen (afhankelijk van je leeftijd en situatie) volgens de Dorntherapie, in combinatie met wat dagelijkse oefeningen voor thuis geven een aanmerkelijk beter resultaat. Hierdoor kunnen je klachten grotendeels of zelfs geheel verdwijnen. Een zooltje is dan niet meer nodig! Een perfecte combinatie na een behandeling met de Dorntherapie is de Breuss-massage. Tijdens de Dorntherapie draag je bij voorkeur gemakkelijk zittende (sport)kleding. Dorn heeft niets met "kraken" te maken en is zoals gezegd volstrekt pijnloos en totaal ongevaarlijk!

Ik ben erkend Dorntherapeut en heb de opleiding gevolgd bij Idelette Eijgelaar in Ommen. Zij is dé autoriteit op dit gebied in Nederland. Wil je nog meer weten over de Dorntherapie, kijk dan op de website van Erkend Opleidingsinstituut Idelette Eijgelaar: www.ideletteeijgelaar.nl. 

Buikmassage bij Massagepraktijk Atteveld

Buikmassage

Stress geeft vaak een opgehoopt en benauwd gevoel in de buik. De laatste tijd wordt deze massage meer en meer gevraagd. Deze zeer ontspannende 30 minuten buikmassage werkt op je in- en uitademing. Hierdoor bepaal je zelf hoe intensief deze massage is. Door middel van deze massage worden blaas, dunne en dikke darm geactiveerd. Deze massage helpt ook bij obstipatie, een spastische darm en bij de ziekte van Crohn. Na deze massage ervaar je een zéér ontspannen en opgelucht gevoel. Deze massage bied ik ook aan in een verkorte versie als afsluiting van een totale Ontspannings-, Mix-, Free Hands Massage, of Anti Stressmassage en bij de Special Men's Treatment. .

Tai Chi Sessies bij Massagepraktijk Atteveld

Tai Chi Sessies

Tai Chi oefeningen zijn langzame en doeltreffende bewegingen van het lichaam. Je kunt deze solo of samen met een partner uitvoeren. Tai Chi bevordert je concentratievermogen, maakt je bewust van je diepere buikademhaling en zorgt voor een totale spieropwarming. De perfecte voorbereiding voor een (sport)prestatie. Je kunt je door deze oefeningen even isoleren van de drukte om je heen. Daardoor ook  ideaal als concentratie-oefening, of (als je geen, of te weinig ruimte hebt) om een goede warming-up uit te voeren. In mijn praktijk voeren we deze taiChi oefeningen als duo uit in drie verschillende posities (voor elkaar, om en om achter elkaar en daarna weer voor elkaar)

Het aanleren van Tai Chi oefeningen vindt plaats in mijn praktijk. Je kunt alleen of met tweeën komen. Enkele sessies van 45 minuten zijn al voldoende om hiermee zelfstandig aan de slag te kunnen. Tijdens deze sessies draag je bij voorkeur gemakkelijk zittende (sport)kleding. Voor de heren: draag een gemakkelijk zittende joggingbroek waarin je vrij kunt bewegen (verder op blote voeten en een ontbloot bovenlichaam) Voor de dames idem met een gemakkelijk zittend shirt. Ook mogelijk als voorbereiding op een massage van 100 of 120 miinuten. Trek er dan een half uur extra voor uit. Je gaat superontspannend op tafel! (prijs dan in overleg)

Breussmassage bij Massagepraktijk Atteveld

Breussmassage

De Breussmassage is een zachte, voorzichtige behandeling van de wervelkolom, die het spierstelsel ontspant. Deze massage is zeer geschikt voor mensen met rugpijnen veroorzaakt door o.a. een Bekkenscheefstand, Spit, Ischias, Hernia of Arthrose. 

Deze behandeling past perfect als aanvulling op de Dorntherapie. Deze massage met Johannis-olie werkt diep energetisch door in de spieren en voedt en ontspant het zenuwstelsel. Daarnaast wordt de Johannisolie zeer goed opgenomen door de tussenwervelschijven van de rug, die hierdoor elastischer en soepeler worden. Dit verminderd de druk en pijn. D.m.v. een vel rijstpapier worden alle afvalstoffen uit de rugspieren afgescheiden en opgenomen. Daardoor wordt deze massage juist door rugpatienten als zeer ontspannend ervaren. De pijn neemt af, waardoor de beweeglijkheid en de flexibiliteit toenemen. (Alleen bij zwangere vrouwen geldt voor het gebruik van de Johannisolie een contra-indicatie. Ik gebruik dan een andere olie)

Massage bij ADHD bij volwassenen in Massagepraktijk Atteveld

Massages bij ADHD bij volwassenen

Ook volwassenen met ADHD vinden baat bij massages met speciale technieken. Je ervaart een innerlijke rust die je op termijn ook bij jezelf op kunt oproepen. De ADHD wordt daar niet minder van, maar wel beter beheersbaar. In stressvolle situaties of in drukke periodes waarin er (te) veel tegelijk op je afkomt, kun je beter schiften, sorteren en onderscheid maken. Ervaar de rust in je eigen hoofd en lichaam!

Aromamassage bij Massagepraktijk Atteveld

Aromamassage

Een Aromamassage is een heerlijke ontspanningsmassage met speciale massageolie die past bij jou en/of de tijd van het jaar. Bv. Mintolie die diep in de huid inwerkt voor een nog relaxtere ervaring. Ook gebruik ik olie op basis van Citruselementen voor een opwekkend effect, of olie met bv Lavendelextracten voor een ontspannen reactie van weefsel en spieren. Altijd op een basis van Ceder of Sandelhout aangevuld met een geur naar je eigen keuze. Elke geur heeft zijn specifieke eigenschappen die ik je graag laat weten bij het samenstellen. 

Massage bij ADHD bij kinderen in Massagepraktijk Atteveld

Massage bij ADHD bij kinderen

Sinds maart 2015 ben ik gediplomeerd toegerust om kinderen én volwassenen met ADHD te behandelen. BIj jonge kinderen met ADHD masseer ik over de kleding heen (Draag dan een dun t-shirt, een joggingbroek en schone! sokken) Vanaf een jaar of 6/7 kan ik ze al vanuit hun eigen fantasie meenemen om ze in hun verhaal te masseren, en voor hun herkenbare technieken uit te voeren die (eenmaal herkend) zeer rustgevend zijn. Op termijn leer ik het kind om die rustgevende technieken (met bewuste ademhaling) bij zichzelf toe te passen als ze zich eens hyper voelen. Bij jonge kinderen verwacht ik dat een van de ouders bij de behandeling aanwezig is. Bij oudere kinderen (pubers) zijn de technieken groter en intenser en worden deze toegepast op de blote huid. Ouders zijn erg enthousiast en bemerken een verandering / verbetering bij hun kind. Voor meer info mag je altijd even bellen, appen of mailen.

Massage Workshops

Als Masseur en Massage-Instructeur geef ik Massage-Workshops voor beginners en gevorderden. Als je wel eens iemand masseert maar eigenlijk niet goed weet wat je nu precies doet, is dit een perfecte manier om kennis te maken met de basistechnieken van massage. Er gaat een wereld voor je / jullie open! Maximaal twee personen per privéles. (als je alleen komt, dien je zelf iemand mee te nemen om op te oefenen / als je met tweeën komt, oefen je op elkaar) Ik doe alles voor, maar laat je zelf ook ervaren hoe een bepaalde greep aanvoelt en wat een massage met je doet. Door te voelen, te zien én te doen krijg je een optimale begeleiding en leer je snel!  Je bent met iemand die je kent, en daardoor voel je je snel vertrouwd met elkaar. Je kunt na deze Massage-Workshop  een technisch goed onderbouwde basismassage van 60 minuten geven aan bv vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden in je eigen omgeving. Deze Workshop bestaat uit 3 sessies van 2 uur, in de avond of overdag. Tijdens deze  workshop krijg je 2 spierenposters op A4 formaat (zodat je weet wat je doet!) een pen/aantekeningenboekje en koffie, thee of frisdrank tussendoor. Je kunt gratis - tegen E100 borg - een inklapbare massagetafel mee naar huis nemen  (tussen de 1e en de laatste les in) om thuis optimaal te kunnen oefenen. Ook een terugkomdag/avond met herhalingsstof behoort tot de mogelijkheden. Extra sessies met uitgebreidere technieken zijn op aanvraag ook mogelijk.